Nem tudom, ki, hogy van vele, de nekem például vacsorára különböző időszakaim vannak, hogy mikor mit szeretek enni. Általában rákattanok valamire és képes vagyok hetekig is ugyanazt enni :) Aztán hirtelen ráunok és alternatíva után nézek.
Szeretem az egyszerű vacsorákat, amik könnyen, gyorsan összedobhatók és kenyérrel jól kombinálhatók, mert arról sajnos nem tudok lemondani.
Ez a krém is valahogy így lett, és valami eszméletlen finom nyár íze kerekedett. Igazi, mediterrán tengerparti vacsorára emlékeztet, amikor friss zöldségekkel együtt falatozzuk :)
Hozzávalók:
- 5 db kápia paprika
- 12 szem olívabogyó
- 100 g darált dió
- 1 ek olívaolaj
- 10-12 nagy, friss bazsalikomlevél
- fél citrom leve
- só, bors
Elkészítés:
- A paprikákat megmosom, majd egészben a 200 fokra előmelegített sütőbe teszem és addig sütöm, míg a héja el nem kezd feketedni.
- Míg a paprika sül, apróra vágom az olívabogyót, bazsalikom levelet és összetöröm mozsárban a diót.
- Amikor a paprika megsült, fém edénybe teszem és egy fedővel lezárom légmentesen -- így majd könnyebb lesz megszabadítani a héjától.
- Pár perc elteltével a paprikák héját könnyen lehúzom, kivágom a csumáját, meglocsolom olívaolajjal, hozzáadom a többi alapanyagot - kivéve az olívabogyót és a diót.
- Botmixerrel pürésítem, majd belekeverem az olívabogyót és a diót, végül sózom, borsozom.
- Pirítóskenyérre kenve, vagy zöldséggel, mártogatósként is nagyon finom
1 megjegyzés:
A zöldséges kencéket én is nagyon szeretem. A sült paprikáért pedig egyenesen rajongok. Szuper lett. :)
Megjegyzés küldése