Már megint leves. Már megint gyümölcsből. Már megint rózsaszín :)
De végre nyár van, friss, szezonális gyümölcsökkel és épp a málna szezon kellős közepe. Vájling jóvoltából egy rekesz frissen szedett, gurulós és isteni finom málna boldog tulajdonosa lettem :) Sose volt még ennyi málnám egyszerre :) Egy jó része csak úgy, magában elfogyott, de a többinek sem kellett sokat várnia. Egy részéből lett a leves, a másik feléből pedig süti és már el is fogyott a teljes készlet. Sebaj, jöhet a következő, amiből remélhetőleg marad annyi, hogy fagyasztani is tudjak, télire.
Hozzávalók:
- 700 g málna
- 75 g kristálycukor
- 3 dl víz
- 180 g (görög) joghurt
- 1 dl főzőtejszín
- 1 közepes rúd fahéj
- 8 szem szegfűszeg
- 1 kk vaníliapaszta
- 6 db amaretti keksz (elhagyható)
Elkészítés:
- A málnát megmosom, majd egy nagyobb lábosba teszem, felöntöm a vízzel, hozzáadom a cukrot, végül a fahéjat és a szegfűszeget. A szegfűszeget tea tojásba szoktam tenni, mert így jól kifő az íze, de utólag nem kell kutatni a kis szemeket, hanem könnyen kivehetők :)
- Magas lángon 10-15 perc alatt felforralom, majd egy sűrű lyukú szűrőn több részletben átpaszírozom egy másik lábosba.
- A joghurtot elkeverem a tejszínnel, majd a gyümölcsléhez adom, elkeverem.
- A levest özepes hőfokon felforralom, közben belekeverem a vaníliapasztát. Ha túl savanyúnak érezzük, tehetünk még bele cukrot, ízlés szerint.
- Kihűtve, amaretti morzsával tálaljuk, de langyosan is nagyon finom :)
1 megjegyzés:
Ma én is málnakrémlevest készítettem. Összegyúrtam ezt a receptet és az eperlevesed receptjét. :)
A képeid megint csodaszépek, a leves pedig nagyon finom.
Megjegyzés küldése