2014. május 25., vasárnap

Spenótos tészta csirkével és fetával


Nagyon ritkán eszem tésztát. Nem is igazán tudom, hogy miért, pedig olyan gyorsan össze lehet dobni és annyi verziója létezik, hogy szinte nem is kell hozzá recept. Csak ki kell nyitni a kamrát, hűtőt és a hangulatunknak megfelelő hozzávalókat felhasználva készíteni valami finomat.
A piacon nagyon szép volt a bébi spenót így nem tudtam nem megvenni. Igazi "gombhoz a kabátot" ebéd lett belőle és került a spenót mellé csirke és feta.


Hozzávalók (2 főre):

  • 200 g tészta
  • 40 g vaj
  • 1 dupla csirkemell filé
  • 4 ek liszt
  • 100 g bébispenót
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 100 g feta
  • só, bors



Elkészítés:
  • A tésztát lobogó, sós vízben kb 10 perc alatt megfőzöm.
  • A csirkemelleket megmosom, megpucolom és apró darabokra vágom.
  • Egy mélytányérban a lisztet sóval és borssal összekeverem, majd a csirkekockákat megforgatom benne.
  • Egy nagyobb serpenyőt a legmagasabb hőfokon felhevítek, majd beleteszem a vajat és felolvasztom benne. Rádobom a csirkemell kockákat és továbbra is magas hőfokon gyorsan, folyamatos keverés mellett megpirítom.
  • A kész csirkét félreteszem egy tányérba.
  • A serpenyő alatt lejebb veszem a hőmérsékletet, beleöntöm a fehér bort, elforralom belőle az alkoholt, majd hozzáadom a tejszínt, végül a spenótot, sózom, borsozom és megpárolom benne.
  • A csirkét visszateszem a szószba, forralok rajta még egyet és már kész is.
  • A leszűrt tésztát egy nagyobb tálban összekeverem a szósszal, tányérokra szedem és fetát morzsolok a tetejére.


És a végére egy kis werk... ;) Molli is szerette (volna) az ebédet :)


1 megjegyzés:

Lilla BJ írta...

:) Szeretem en is a gyors ebedkeszitest, a kerti ebedeket; es szeretem olvasni a koriteseidet, belertve a "werk"-et is