Na jó, azért rendes ételek is készülnek a konyhában :)
Múlt hétvégénk nagyon sűrű volt, alig voltunk otthon, így a hűtő is rendesen kiürült. Gyorsan össze akartam dobni valamit és egy fél zacskó krumpli lett a megmentőnk.
A decemberi GoodFood-ból inspirálódtam, bár ő köretnek javasolta, egy kis felturbózással főétel lett belőle. De még milyen! :)
Hozzávalók:
- 500 g burgonya
- 2-3 közepes vöröshagyma (igazából bármilyen hagyma jó)
- 25 g vaj
- 500 ml tejszín
- kolbász ízlés szerint
- 100-150 g sajt
- 1-2 babérlevél
- kis csokor friss kakukkfű
- szerecsendió
- bors
Elkészítés:
- A sütőt 200 fokra (légkeveréssel) előmelegítem. Egy hőálló tálat kivajazok, félreteszem.
- A burgonyát meghámozom, vékony karikákra vágom. Hideg, sós vízben közepes lángon felforralom.
- A vajat kis lábosban felolvasztom, majd megpárolom rajta a durvára vágott hagymát. Amikor kicsit összeesett, hozzáadom a babérleveleket és a kakukkfüvet, végül felöntöm a tejszínnel és összeforralom. Amikor kész, friss szerecsendiót és borsot őrlök bele.
- A krumplit csak éppen felforrni hagyom a vízben, nem baj ha nem lesz teljesen puha, majd a sütőben a tejszínes hagyma befejezi a puhítást :)
- A kivajazott tálba lefektetek egy réteg krumplit, majd jönnnek rá a kolbász karikák, végül a hagymás-tejszínes szósz. A rétegezést addig folytatom, míg az összes hozzávaló el nem fogy.
- Az utolsó réteg krumpli legyen, erre jön jó vastagon a sajt réteg.
- Az előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sül.
Ha nem akarjuk azonnal sütni, 1 napig, letakarva a hűtőben is eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése