Még mindig medvehagyma, de ezúttal leves :)
A legújabb Ínyenc magazinban találtam a receptet, és mivel még mindig volt a hétvégi medvehagyma adagból, gondoltam, kipróbálom.
Nagyon szeretem a leveseket, és végre a hideg téli napok, sűrű, nehéz levesei után, valami könnyű, tavaszi következhet :)
Első ránézésre úgy tűnik, mintha spenót lenne, de mégsem. Finom, pikáns, nagyon gyorsan elkészül, és ugyanilyen gyorsan el is fogy :)
Hozzávalók (2 fő részére):
- zöldségalapléhez:
- 80 g sárgarépa
- 60 g fehérrépa
- 60 g zeller
- 30 g karalábé
- 50 g hagyma
- 25 g póréhagyma
- leveshez:
- 150 g burgonya
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 150 g medvehagyma
- 25 g vaj
- 1 ek olívaolaj
- 0,5 l zöldségalaplé
- 2 dl tejszín
- só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
- A zöldségalapléhez pucoljuk meg a zöldségeket, majd nagyobb darabokra vágva 1,5-2 l vízben fedő alatt, kb. 60-90 perc alatt főzzük puhára.
- A vöröshagymát vágjuk apróra, majd dinszteljük meg az olaj és vaj keverékén. Adjuk hozzá az apró kockára vágott burgonyát és pár percig pároljuk.
- Öntsük hozzá az alaplevet, sózzuk, borsozzuk, reszeljük bele a friss szerecsendiót, majd fedő alatt főzzük addig, míg a burgonya teljesen meg nem puhul.
- Keverjük bele a felcsíkozott medvehagymát és pár perc alatt főzzük meg.
- Botmixerrel pürésítsük a levest, végül a tejszínnel öntsük föl.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése