Tombol a medvehagyma láz :) Természetesen én sem maradhatok ki :)
Szombaton a biopiacon 2 hatalmas csokorral vettem, bár akkor még nem tudtam, hogy mi lesz belőle. Itthon végül úgy döntöttem, hogy egy pestot mindenképp készítek, mivel jobb módja nincs a tartósításnak, hogy a szezon egy picit kinyújtható legyen. Tavaly megpróbáltam frissen, levelenként fagyasztani, de felhasználáskor kiderült, hogy messze nem az igazi, vizes és ízetlen volt.
Pestoként, hűtőben viszont néhány hétig is eláll és nagyon sokféleképpen fel lehet használni.
- 50 g medvehagyma
- 60 g dió (a dió felét fenyőmaggal helyettesítettem)
- 60 g parmezán
- 1 dl olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
1 megjegyzés:
annyira jók a fotók:) (is)
Megjegyzés küldése