Emlékszem, amikor még egészen kicsi voltam és Nagyanyóval mászkáltunk a városban sokszor megálltunk a Jég Büfében. Már akkor is maga volt a mennyország nekem :) A gyönyörű sütemények és azok a finom illatok... Mindig az ablaknál ültünk le egy medvetalp vagy goffri mellett és néztük a forgalmat.
Az a goffri semmihez nem volt hasonlítható, bár lehet, hogy mostanra a régi emlékek miatt tűnik olyan tökéletesnek. Azóta sokszor ettem már különböző helyeken, vagy otthon, de egyik sem volt OLYAN.
Most hétvégén gondoltam, tesztelem a Szakácsok könyvében lévő receptet, mert ha valaki, hát a nagy szakácsok biztosan tudják, hogyan kell :)
Hozzávalók (5-6 darabhoz):
- 125 g finomliszt
- 50 g porcukor
- 14 g sütőpor
- 2 nagy tojás (fehérje és sárgája szétválasztva)
- 175 g tej
- 75 g sótlan vaj
- 0,5 ek vaníliakivonat
Elkészítés:
- Szitáljuk a lisztet, cukrot és sütőport egy tálba.
- Egy másik edényben verjük fel a tojássárgáját a tejjel, majd öntsük a lisztes keverékhez és keverjük simává.
- A vajat olvasszuk meg, majd keverjük a tésztához, végül adjuk hozzá a vaníliakivonatot.
- Verjük fel a tojásfehérjét, majd óvatosan forgassuk a tésztába, vigyázzunk, hogy ne törjük össze.
- A goffrisütőt olajozzuk be, majd egy közepes merőkanálnyi masszát oszlassunk el benne egyenletesen, süssük meg.
Túrókrémmel és friss málnával ettük :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése