2013. április 16., kedd

Goffri


Emlékszem, amikor még egészen kicsi voltam és Nagyanyóval mászkáltunk a városban sokszor megálltunk a Jég Büfében. Már akkor is maga volt a mennyország nekem :) A gyönyörű sütemények és azok a finom illatok... Mindig az ablaknál ültünk le egy medvetalp vagy goffri mellett és néztük a forgalmat.

Az a goffri semmihez nem volt hasonlítható, bár lehet, hogy mostanra a régi emlékek miatt tűnik olyan tökéletesnek. Azóta sokszor ettem már különböző helyeken, vagy otthon, de egyik sem volt OLYAN.


Most hétvégén gondoltam, tesztelem a Szakácsok könyvében lévő receptet, mert ha valaki, hát a nagy szakácsok biztosan tudják, hogyan kell :)


Hozzávalók (5-6 darabhoz):

  • 125 g finomliszt
  • 50 g porcukor
  • 14 g sütőpor
  • 2 nagy tojás (fehérje és sárgája szétválasztva)
  • 175 g tej
  • 75 g sótlan vaj
  • 0,5 ek vaníliakivonat 

Elkészítés:
  • Szitáljuk a lisztet, cukrot és sütőport egy tálba.
  • Egy másik edényben verjük fel a tojássárgáját a tejjel, majd öntsük a lisztes keverékhez és keverjük simává.
  • A vajat olvasszuk meg, majd keverjük a tésztához, végül adjuk hozzá a vaníliakivonatot.
  • Verjük fel a tojásfehérjét, majd óvatosan forgassuk a tésztába, vigyázzunk, hogy ne törjük össze.
  • A goffrisütőt olajozzuk be, majd egy közepes merőkanálnyi masszát oszlassunk el benne egyenletesen, süssük meg.
Túrókrémmel és friss málnával ettük :)



Nincsenek megjegyzések: