Nem vagyok egy nagy salátás, sosem voltam. Nem nagyon látok bennük fantáziát, pedig annyi féle variáció létezik, gyorsan elkészíthetők, egészségesek. De valahogy nekem a zöldségek mellé mindig hiányzik valami, minimum egy kis pirítós vagy hús.
Nemrég fordult a kocka, ugyanis a Konyhakiállításon megismerkedtem a Pödör olajokkal és ecetekkel, amiken keresztül rájöttem, hogy a sok ízetlen zöld, lehet izgalmas és finom. Az egyik standon tisztán kóstoltuk az olajat és ecetet és mindkettőnek olyan intenzív íze volt magában, mintha a legfrissebb málnát ettem volna, vagy valami isteni dió tortát. Aztán megnéztük, hogy egy kis dióolaj és málnaecet mit művel a rukkolával, hogyan varázsol belőle néhány további hozzávaló segítségével salátát.
Azóta a saláta gyakoribbá vált itthon, sőt, az alábbi az egyik kedvencem lett :)
Hozzávalók (2 főre):
- 1 csomag rukkola
- 200 g feta sajt
- 1 marék dió
- 1 marék málna
- 3 ek Pödör dióolaj
- 1-2 ek Pödör málnaecet
- só, bors
Elkészítés:
- A marék diót durvára töröm és egy kis serpenyőben megpirítom, míg illatozni nem kezd, majd félreteszem.
- A dióolajat és a málnaecetet egy kisebb, zárható üvegben kevés sóval és borssal jól összerázom.
- A rukkolát egy nagyobb tálba teszem, az olajos, ecetes dresszinget ráöntöm és jól elkeverem, hogy mindenhova jusson.
- A fetasajtot rámorzsolom a rukkolára, hozzáadom a pirított diót és a friss málnát.
Igazi szín és ízorgia :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése