2013. augusztus 8., csütörtök

Zöldséges sült tészta fetával


Ez a recept még néhány hete készült, csak eddig szegény nem élvezett prioritást, hogy felkerüljön ide :) Az ötlet a TV Paprika újságból van. Igazi kis laktatós fogás, amiben a nyár ízei jócskán benne vannak. Már a zöldségek előkészítése közben isteni, lecsóra emlékeztető illat lengte be a konyhát. Alig bírtam ki, hogy ne faljam be magában :) A tészta tetejére sült ropogós besamel pedig igazi megkoronázása az ételnek!


Hozzávalók:
  • fél padlizsán
  • fél cukkíni
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 300 g passata (paradicsom püré)
  • 200 g tészta
  • 100 g feta
  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 3 dl tej
  • só, bors

Elkészítés:
  • A zöldségeket megmosom, csíkokra vágom, majd az oldajon, közepes lángon kissé megpárolom őket.
  • Mikor a zöldségek megpuhultak, hozzáöntöm a passata-t és jól elkeverem, sózom, picit borsozom, majd félreteszem.
  • A tésztát sós, olajos vízben megfőzöm, majd a zöldséges, paradicsomos raguhoz keverem.
  • A tésztát egy hőálló tálba szedem, elkészítem a besamel mártást.
  • A sütőt előmelegítem 220 fokra (légkeveréses).
  • A mártáshoz a vajat megolvasztom, hozzákeverem a lisztet, végül felöntöm a tejjel, sózom, borsozom és folyamatos kevergetés mellett besűrítem.
  • A mártást a tészta tetejére öntöm, végül rámorzsolom a fetát és a sütőbe teszem.
  • Addig sütöm, míg a feta a tetején aranybarna nem lesz.

Nincsenek megjegyzések: