Ez a recept még néhány hete készült, csak eddig szegény nem élvezett prioritást, hogy felkerüljön ide :) Az ötlet a TV Paprika újságból van. Igazi kis laktatós fogás, amiben a nyár ízei jócskán benne vannak. Már a zöldségek előkészítése közben isteni, lecsóra emlékeztető illat lengte be a konyhát. Alig bírtam ki, hogy ne faljam be magában :) A tészta tetejére sült ropogós besamel pedig igazi megkoronázása az ételnek!
Hozzávalók:
- fél padlizsán
- fél cukkíni
- 2 piros kaliforniai paprika
- 0,5 dl olívaolaj
- 300 g passata (paradicsom püré)
- 200 g tészta
- 100 g feta
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 3 dl tej
- só, bors
Elkészítés:
- A zöldségeket megmosom, csíkokra vágom, majd az oldajon, közepes lángon kissé megpárolom őket.
- Mikor a zöldségek megpuhultak, hozzáöntöm a passata-t és jól elkeverem, sózom, picit borsozom, majd félreteszem.
- A tésztát sós, olajos vízben megfőzöm, majd a zöldséges, paradicsomos raguhoz keverem.
- A tésztát egy hőálló tálba szedem, elkészítem a besamel mártást.
- A sütőt előmelegítem 220 fokra (légkeveréses).
- A mártáshoz a vajat megolvasztom, hozzákeverem a lisztet, végül felöntöm a tejjel, sózom, borsozom és folyamatos kevergetés mellett besűrítem.
- A mártást a tészta tetejére öntöm, végül rámorzsolom a fetát és a sütőbe teszem.
- Addig sütöm, míg a feta a tetején aranybarna nem lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése