2013. május 15., szerda

Málnás-bazsalikomos brownie


A napokban vettem észre, hogy milyen régen volt már édesség a blogon, ami nem azt jelenti, hogy azóta nem is ettem :) csak nem volt semmi említésre méltó. Illetve sokszor, az időhiány miatt csak egy kis csoki jutott.
Hétvégén a GoodFoodban lévő brownie recepten akadt meg a szemem, annál is inkább, mert a tömény csokis süti fel volt dobva málnával.
Nagyon szeretem a málnát és végre lehet kapni frisset, így nem volt kérdés, hogy elkészül a brownie. Kicsit szerettem volna turbózni rajta egy kis bazsalikommal, de sajnos a várt íz nem jött elő sütés után.

Le is vontam a következtetést, újra meg kell csinálni a sütit :)


Hozzávalók (kb. 20x30-as tepsihez):
  • 200 g fekete csoki
  • 100 g tejcsoki
  • 200 g nádcukor
  • 250 g vaj
  • 4 tojás
  • 140 g liszt
  • 50 g holland kakaópor
  • málna - ízlés szerint :)
  • 1 nagy marék bazsalikom



Elkészítés:
  • Egy kisebb lábosban vizet forralok, ráhelyezek egy tálat, amiben a darabokra tört csokit, a vajjal és a cukorral vízgőz fölött megolvasztom.
  • A csokis masszába belekeverem a tojásokat, beleszitálom a lisztet és a kakaóport majd az egészet jól összekeverem.
  • A málna 2/3-át és a nagyobb darabokra tépkedett bazsalikomot hozzáadom a tésztához, óvatosan elkeverem.
  • A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeveréses).
  • Egy közepes tepsit kikenek vajjal, megszórom liszttel, majd jöhet bele a massza, amit egyenletesen eloszlatok.
  • A tetejére rászórom a maradék 1/3-ad málnát.
  • 30-40 perc alatt megsütjük - az idő attól függ, hogy mennyire szeretnénk folyósra a belsejét (tűpróbával ellenőrizzük).



6 megjegyzés:

tejszínhab írta...

Az orchidea-krémeleves után ezeken a fotókon "nyáladzottam" a legtöbbet! Eszméletlen, stílusos, gyönyörű! És ez a többire is érvényes... gyakran fogok visszanézni hozzád :)

bistro at home írta...

Köszönöm szépen a kedves, dícsérő szavakat :)
Nekem ezek a képek most nem annyira jöttek be, de nem sikerülhet mindig minden ;)

Unknown írta...

Nagyon szép lett és bazsalikomtól függetlenül, biztosan finom is :)

Kriszta írta...

Gyönyörű lett! Nagyon szépek a képek, a süti pedig nagyon-nagyon guszta. Ki fogom próbálni.

Unknown írta...

Gyönyörű és igényes amit csinálsz :)

bistro at home írta...

Köszönöm Ottília, örülök, hogy tetszik :) Bár, én néha elégedetlen vagyok magammal, de még tanuló fázisban vagyok ;)