Matyi keresztelőjére készültünk és padlizsánkrémet kértek tőlem tesómék, de mivel az már az összes családi rendezvényen előfordult, így nem volt kedvem hozzá. És, nem is én lennék, ha nem kísérleteznék új ízekkel :)
Így végül - mivel a hűtőben volt még egy doboz ricotta - gondoltam készítek belőle valami újat, ami illik egy forró nyári naphoz.
Hozzávalók:
- 500 gr ricotta
- 2 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
- 1 citrom héja
- 4 friss rozmaring ágacska
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- chili paprika - ez akár el is hagyható, ha nem szeretnénk, hogy nagyon csípős legyen
Elkészítés:
- A rozmaringot, fokhagymát (chilit) apróra vágom.
- A ricottába belekeverem az összes hozzávalót, sóval, borssal ízesítem.
- A sütőt 180 fokra előmelegítem, majd a kész krémet tűzálló tálban 30-45 perc alatt megsütöm.
- Akkor jó, amikor a sima ricotta elkezd "túrósodni", barnulni picit a teteje.
- A kész krémet kihűtöm, kis olívaolajjal, rozmaring ággal tálalom.
Pirítós kenyérrel és sok zöldséggel ettük. Nyami :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése