Ígérem ez lesz az utolsó gyümölcsleves a bolgban, de ezt még muszáj :) Annyira sikerült eltalálni az ízeket, a textúrákat, hogy szerintem ez most egész különleges lett.
Korábban már készítettem grillezett barackot kecskesajttal, így tudtam, hogy ebből a párosításból nagy baj nem lehet. A rozmaring meg egyszerűen illik a barackhoz, hát került bele ebből is egy kicsi. A kérdés már csak az volt mi is legyen a pontos kivitelezés :)
Hozzávalók:
- 800 g őszibarack
- 50 g kristálycukor
- 3 dl víz
- 2 ág friss rozmaring
- 1 dl főzőtejszín
- 2 ek mascarpone
- 150 g natúr kecskesajt
- 2 ek szeletelt mandula
- 1 tk fahéj
Elkészítés:
- A barackokat, hogy a héjjukat könnyebb legyen lehúzni 1 percre forró vízbe mártom, majd 1 percre nagyon hidegbe. Meghámozom, kimagozom őket majd egy nagyobb lábosba szeletelem. Hozzáadom a rozmaringot, cukrot, felöntöm a vízzel és közepes hőfokon felforralom.
- Mikor felforrt még néhány percig főzöm, majd kiveszem a rozmaringot, félreteszem és botmixerrel pürésítem a levest.
- A mascarpone-t elkeverem a tejszínnel és a leveshez adom, visszateszem a rozmaring ágakat, hűtőben kihűtöm.
- A mandulát kicsit megpirítom, hogy illatozzon.
- Közben a kecskesajtot villával összetöröm, minél krémesebb állagúra, hogy formázható legyen. Belekeverem a fahéjat, majd a kihűlt mandulát is. Az egészet alaposan összekeverem, és kicsi, dió méretű golyókat formázok belőle, végül összetört mandulába forgatom őket.
- A lehűtött levesből kiveszem a rozmaringot és a kecskesajt golyókkal valamint friss rozmaring ággal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése