Friss fejessalátával juj de finom volt :)
Hozzávalók: (2 nagyon éhes embernek :)
- 200 g liszt
- 130 ml víz
- 2 tojás
- 200 g juhtúró
- 0,5 dl tej
- 100 g füstölt tarja
- só, bors
Elkészítés:
- Egy lábosban felforralok kb 1 liter vizet.
- A lisztből, vízből, tojásokból kicsi sóval sűrű nokedli tésztát keverek. Akkor jó, ha a villáról egy kicsit lefolyik.
- Amikor a víz már forr, a tésztát a vízbe szaggatom. Megvárom míg a szemek feljönnek a víz tetejére, és még kb 2-3 percig hagyom főni őket, majd leszűröm.
- Egy nagyobb serpenyőben a kockára vágott tarját megpirítom, majd hozzáadom a nokedlit.
- A juhtúrót egy pici tejjel lazítottam - mivel nem volt itthon tejföl - majd ezt is a nokedlihez adnom. Az egészet jól összeforgatom.
- Míg a nokedli rottyan egyet elkészítem a salátát. Kb 0,5 liter vízhez adok 1-2 evőkanál ecetet (ki mennyire bírja, én nagyon szeretem :) és 1 evőkanál cukrot. Jól összekeverem, majd beletépkedem a fejessalátát.
8 megjegyzés:
Guszta..na,de a fotók <3 fantasztikusak :)
Nagyon köszönöm, itt is ;)
Kedves Nóri,
szerencsére sikerült még az elején elcsípni a blogodat, így nem maradok le semmiről :) Gyönyörűek a fotóid, az ételek pedig annyira, de annyira az én ízlésembe vágnak. Röviden, szeretnélek megajándékozni, mert nagyon tetszik a blogod. Nézz be hozzám, egy díj vár Rád, ha elfogadod :)
Csodás fotókat készítesz! Na jó az ételek is teljesen rendben vannak :)
Kedves Eszter!
Nagyon nagyon köszönöm a díjat, ez az első :))
Igazán jól esik, hogy tetszik amit csinálok, igyekezni fogok a jövőben is sok finomsággal és szép képpel meglepni Benneteket :)
Kedves Rebarbara!
Nagyon köszönöm a dícsérő szavakat! :)
JAjjj nagyon szép fotók Nóri:) Összehozhatnánk egy fotós-evős napot:)
Zsófi, nagyon köszönöm :) Jó-jó, mindenképpen talizhatnánk valamikor :) Enni és fotózni bármikor nagyon szívesen ;)
Megjegyzés küldése